Tiktok′ta Silinen İçerikleri Geri Getirme!

Takipkolik

Ayrıca yanlışlıkla videolarını silen kişi sayısı da çoktur. Eğer videoyu bir şekilde geri almak istiyorsanız, bazı yöntemler mevcuttur.

Telefonun Galerisine Bakmak
Bilgisayarın Çöp Kutusuna Bakmak
Bilgisayara Bakmak
Bilgisayarda Silinen Dosyayı Taramak
Telefonda Silinen Dosyayı Taramak
Bu gibi yöntemler sayesinde silinen videonuzu kurtarmak mümkündür.

Telefonun Galerisine Bakmak
Silinen videoları geri getirme için ilk çözüm telefon galerisini incelemedir. Eğer galeride varsa buradan almanız mümkündür. Ancak çoktan bakmışsanız ve bulamamışsanız, galeri çöp kutusunda bekliyor olabilir.

Zira günümüzde pek çok telefonda galeri çöp kutusu özelliği vardır. Silinen bir dosya, burada 30 gün kurtarılmayı bekler. Şayet bu sürede kurtarılmazsa temizlenir. Dolayısıyla klasörü kontrol etmek bir çözüm olabilir.

Bunun için tek yapmanız gereken galeriyi açtıktan sonra sağ köşedeki üç nokta üzerinden çöp kutusunu açmadır. Eğer silinen video burada görülüyorsa üzerine dokunu, ardından geri yüklemeniz yeterlidir.

Bilgisayarın Çöp Kutusuna Bakmak
Eğer ne telefon galerisi ne de telefon çöp kutusunda yoksa bilgisayarın çöp kutusuna bakmak önerilir. Şayet bilgisayardan editleme yapmışsanız ve sonrada silmişseniz hâlâ burada olabilir.

Bunun için tek yapmanız gereken bilgisayarınızı açarak, geri dönüşüm kutusuna bakmadır. Eğer görüyorsanız sağ tıklayıp, geri yüklemeniz mümkündür. Böylece videonuz anında geri gelir.

Bilgisayara Bakmak
Bir video editlenirken çoğu kullanıcı orijinal videoyu bilgisayarda birkaç yere yedekler. Zira editleme süreci yanlış giderse ve video geri kurtarılamazsa, böylece orijinal dosya tehlikeye atılmamış olur. Kullanıcılar da buradan hareketle tekrar çalışabilir.

TikTok silinen videolar geri getirme istiyorsanız bilgisayarı detaylı incelemek bir kopyasını bulmanızı sağlayabilir.

Bilgisayarda Silinen Dosyayı Taramak
Eğer ilk üç seçeneğe bakmışsanız ve hiçbir çözüm yoksa bilgisayarı taramanız da mümkündür. Veri kaybı günümüzde en sık rastlanan, ciddi sorunlardır. Zira saatlerce çalışılan bir yazı yanlışlıkla silindiğinde herkes nasıl kurtarabileceğini düşünür.

Veri kurtarma programları da tam bu sebeple vardır. Zira bilgisayarda silinen bir dosya aslında silinmez. Sizin yaptığınız silme işlemi, fiziksel kopyanın silinmesini sağlar. Ancak hard disk bunun hâlâ tutar. Tabi üzerine zamanla farklı dosyalar yazarak kullanılmaz hale de getirir.

Dolayısıyla videonuz silinmişse ve Tik tok silinen videoları geri getirme yapmak istiyorsanız, bir diğer seçeneğiniz de bilgisayarı taramadır. Eğer hangi sürücüde olduğunu hatırlamıyorsanız, komple bir tarama yapmanız da mümkündür. Bunun için önce internetten bir veri kurtarma programı bulunup, indirilmeli ve kullanılmalıdır.

Sonrasınra ise tek yapmanız gereken ayrıntılı bir tarama yapmadır. Ancak bunun uzunluğu, hard diskinizin boyutuna göre değişir. Ayrıca genellikle çok uzun saatler tarama yapılır. Bu esnada bilgisayar yoğun işlem yaptığı için başka işlemler daha ağır yapılır.

Ancak sonuçlarda sildiğiniz bir videoyu kurtarma ihtimaliniz bulunur.

Telefonda Silinen Dosyayı Taramak
TikTok’ta silinen videoyu nasıl geri yüklerim diyorsanız son yöntem telefonu silinen dosyalar için aramadır. Bunun mantığı da aynı bilgisayarda kayıp verileri taramayla aynıdır. Ancak burada tarama bilgisayar yerine telefonda yapılır. Eğer tarama sonuçlarında video bulunmuşsa, kurtarılma ihtimali vardır.